Om Turneringen

Om skoleturneringen:

Deltakere: Uøvde 6. klassinger fra barneskoler i Bergensområdet

Sted: Haukelandshallen, Bergen

Mål: å skape idrettsglede og mestring gjennom lek og moro på basketballbanen.

Kostnad: Gratis

 

For øvrig:

  • Skolene oppfordres til å stille med klasselag
  • Ca 12 spillere på hvert lag
  • Det er ikke sluttspill, det kåres ikke én vinner
  • Premier til alle deltakerne
  • Arrangøren stiller med dommere som veileder barna under kampene
  • Maks 16 guttelag og 16 jentelag
  • Ta med matpakke og evnt. drikkeflaske. Det er ikke kiosksalg (for å unngå kjøpepress)

 

 

 

Intervju med lærer Erna Bjørke, lærer for klasse 6B på Tveit skole (Askøy) 4.12.2019:

Hva er din generelle kommentar til arrangementet?

Veldig bra! Det var god informasjon og lett å komme i kontakt med dere. Det var godt organisert, og det var veldig lett for oss å vite når vi skulle spille kamper. Det har vært forutsigbart for oss lærere og ikke minst for elevene.

La oss først ta for oss forberedelsene – informasjonen i forkant; invitasjonen og nettsiden. Hvilke kommentarer har du til dette?

Jeg synes det har vært bra. Hvis jeg har lurt på noe, så har jeg sendt en mail og fått svar veldig fort. Jeg synes kampoppsettet kom ut litt sent, men jeg har kanskje ikke fulgt så godt med … Jeg synes det har vært godt nok, og har jeg lurt på noe, så har jeg fått veldig kjapp beskjed eller svar tilbake.

Da dere kom til hallen i dag, hva møtte du da, og hvordan opplevde du det?

Det var litt forvirrende, fordi jeg ikke har vært her før. Men vi fikk raskt beskjed fra dem vi møtte om hvor vi skulle gå og hvor garderoben var, så det gikk egentlig veldig fint.

Var du med på oppvarmingen?

Ja, den var vi med på.

Hvordan fungerte det?

Det var mange elever som var litt forvirret fordi det ikke var alle som hadde lekt denne leken tidligere, men der er jo unger veldig flinke og slenger seg på en lek som de aldri har lekt før, og så er de bare med. Så jeg tenker at man trenger ikke å bruke all verdens tid på å forklare leker. De klarer å slenge seg på veldig fort. Så jeg tenker at dette fungerte helt supert.

Hva med selve kampene; både varighet og pauser?

Det synes jeg var veldig bra. Det var kanskje litt dumt i de første kampene for de gikk samtidig for både jentene og guttene, så da måtte jeg følge med både her og der, så det var jo litt dumt. Men ellers så synes jeg varigheten var veldig bra. Alle fikk spilt, så vi fikk kontroll på det. Og så var det kanskje litt lang pause innimellom, men da hadde vi jo noe å gjøre med disse ekstra aktivitetene på den andre siden [av skilleveggen, red. anmekn.]. Det var mine elever veldig engasjert i, og de synes dette var veldig kjekt.

Hva med kamplederne – hva har du å si om dem?

Tenker du da på dommerne?

Ja.

De synes jeg var bra. De tilpasset seg etter hvor flinke elvene var. Jo flinkere elevene var, jo strengere var de. Slik oppfattet jeg dem, i alle fall. Og så var det en siste kamp der jeg følte at det ikke var helt rettferdig, hvor motstanderen spilte veldig røfft. Det førte til noen skader, og førte til noen lite hyggelige kommentarer fra motspillerne etter kampen der de sa at dere var tapere, og sånn. Det forsurer hele opplevelsen litt, synes jeg, men jeg prøvde bare å si at på vår skole jobber vi mye med fair play, og at de kanskje ikke hadde fortjent en pris for dette i dag. Så kanskje man bør være litt strengere på dette med skittent spill og sånne ting. Men ellers, så synes jeg det var veldig bra.

Det finnes ikke noe resultater i etterkant, og det kåres ikke noe vinner. Men under kampene teller man mål. Hvilken kommentar har du til det?

Det er veldig bra. Jeg synes det er kjempefint. Vi må ha litt kontroll på stillingen underveis, men så tenker jeg at ok, her er det mestring som teller, og det er ikke sluttresultatet som er viktig. Jeg vil ikke at elevene mine skal sitte igjen med sluttresultatet i etterkant – om de har vunnet eller tapt. For det er ofte det som definerer om det har vært en fin opplevelse eller ikke. Ofte legges det ut sluttresultat i etterkant. Så jeg tenker at det var helt supert slik dere gjorde det.

Når det gjelder lunsjen – både måten det ble organisert på, og hva man spiste. Hvilken kommentar har du til det?

Veldig bra. Det var nok mat. Det var en av de tingene jeg hadde tenkt på. Ville det bli nok mat? Jeg sa til elevene at de skulle ha med matpakke. Lunsjen fungerte veldig bra. Når det gjelder dette med allergier, var det kanskje noe jeg savnet litt – kunne vi hatt et bedre alternativ i forhold til søliaki og laktoseintoleranse? Men til de elevene har jeg sagt at de må ha med egen mat. Men organiseringen fungerte kjempebra, så det var veldig fint.

Dere fikk utlevert t-skjorter, havregrøtposer som premier, og noen fikk kanskje noen verdikuponger der man kunne gå på elitekamper i etterkant. Hvilke kommentarer har du til det dere fikk?

Det var jo helt fantastisk! Det er jo et gratis arrangement, og vi fikk jo fiskeburgere nå på slutten. Og t-skjorter er mer enn vi kunne bedt om. Så dette er vi kjempeglade for!

Flott! Takk skal du ha.